Rezeki ramadhan 2016

Alhamdulillah..syukur yg tak terkata genap 3 bulan usia perkahwinan kami..
Alhamdulillah
Allah SWT hadirkan rezeki yg tak ternilai harganya..husband cakap..betullah angka 3 memang x boleh lari jauh dari yana..

Sumber: Google


Bila di tanya
Lumrah pasangan suami isteri, siapa yg kahwin tak nak anak kan..soalan yg jadi agak stress bila, baru sebulan kau kahwin orang kiri kanan dah sibuk tanye..dah ada isi ke..
Dan kau hanya mampu senyum sambil kata..belum..(tapi dalam hati kita je yg tau)

Bila tunggu cik 'p' dtg..tp flight dy delay sikit je..terus kau buat urine test..pastu muka kau hampa..kau nangis kat laki kau..belum ada rezeki la yunk..

Orang takkan tau apa yg kita rasa..niat mereka bertanya mungkin sebab nak share berita gembira..tapi dalam niat nak tau tu sebenarnya itu adalah soalan yg sangat2 tak perlu di tanya..

Sebabnye??sebab itu kan kuasa Allah SWT..

Family Planning 

Actually waktu baru kahwin aritu memang dah planning nak lahir anak tahun depan. Tapi dalam planning tu hati tetap cakap, tak pe kalau rezeki Allah SWT bagi awal siapa kita nak tolak rezeki tu kan..

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi..perancangan Allah SWT tak pernah silap..genap usia kami 3 bln..berita gembira ni yg kami terima di awal pagi 10 hari terakhir Ramadhan adalah dengan kehadiran rezeki ini..
Ikut pada perkiraan 9 bulan 10 hari, baby ni akan kuar bulan 3 atau bulan 4 tahun depan..

Setiap kata2 adalah doa..walaupon kata2 yg dilafazkan tu mungkin secara terbuka..Allah SWT MAHA PEMURAH..Dia tetap mendengar doa tersebut dan di angkat ke langit..

Doktor

Waktu yana taip ni adalah pada waktu pagi selepas wujudnya perkataan 'Pregnant 2-3 weeks' dekat clear blue urine test tu..
Jadi belum p cek doktor lagi..sebab klinik belum bukak..hoho..

Actually last week dah try urine test, tapi mungkin hormon tu belum kuat plus kau test benda tu pon waktu matahari dh terpacak naik..so, mungkin dy tak nak kau over excited..jadi dy bagi kau berita tu one week after..

Dua kali urine test

Disebabkan takbpuas hati dengan result minggu lepas..yana try lagi test minggu ni sebab cik 'p' tetap x muncul..sakit perut yg macam tegang amat je yg yana rasa..tapi xkan flight si 'p' ni delay lagi..

Dengan hati yg separuh2..macam ada macam takda baby dlm perut..pergi la ke farmasi dengan encik husband kebetulan hujung minggu dy mmng ada kat sini..(husband selalu outstation)

Esok pagi2 lepas panaskan lauk..kau terasa nak 'shishi'( buang air kecik)..kelam kabut kau amik urine test sambil mata pejam penuh harapan dan kau pon test la dy..
Mula2 naik satu bar..(dalam hati kata..hmm..xyah la harap sangat) jap lagi naik lagi satu bar..clear amat sangat ok..

Dalam bilik air lagi dah macam nak nangis..tahan je..pastu dok kejut husband bangun sahur lepas dah panas lauk..buat macam biasa..
Pastu pura2 berlakon.."sayang, nanti nak beli yg lain la..sebab x caya la" husband pon "kenapa??xde jugak ea?" Dalam kepala kau..nak hangguk ke nak geleng ni..pastu kau teruskan sahur kau..pastu bila dah sudah makan..kau pon bangun terus pegi kat pasu sebelah meja tu amik kaset urine tu hulur kat husband..dia tengok double line merah..dy terus peluk n nangis time tu jugak..

Memang x terkata bahagia tu..n he says thanks dear..thanks a lot..

Clear blue urine test

Semalam dah test yg urine test 5 ringgit dah dapat result..arini kau g farmasi lagi buang duit 38 hinggit utk clear blue yg digital tu..
Sebab apa clear blue..sebab dia bg tau clear2 kau dah bape minggu pregnant..

N taraaa..this is the result


Video orang excited nak jadi daddy

video



CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top